Mijn ervaring met de Digifly AIR BT

Voordat ik de Digifly Air kocht, heb ik allerlei verschillende opties vergeleken. Het viel me op dat het nu veel moeilijker is het juiste instrument te kiezen. De vorige keer dat ik er een kocht was het simpel: je moest gewoon de compeo+ of de flytec 6030 hebben. En tussen deze twee was alleen de kleur van de behuizing verschillend. Ik heb destijds voor de gele gekozen, die nu af en toe kuren heeft en daarmee geen betrouwbare vluchtpartner meer is. Ik zocht nu dus vervanging voor mijn compeo. Elementen die ik belangrijk vind in de keuze voor een vlieginstrument zijn: het apparaat moet tegen een stootje kunnen, de batterij moet betrouwbaar zijn, de mogelijkheden moeten geschikt zijn voor moderne wedstrijdtaken en er zijn voldoende wedstrijdpiloten met hetzelfde instrument zodat softwareontwikkelingen (voor bijvoorbeeld scoring) ook rekening houden met mijn vlieginstrument. Daarmee vielen veel opties af en ging mijn laatste keuze tussen de Oudie 4 en de Digifly Air. Voordelen van de Digifly die meewogen in mijn keuze zijn de lagere prijs en de meer aerodynamische vorm (ik vlieg zonder instrument pod). De grootste pro voor de Oudie ten op zichte van de Digifly is denk ik het kleurenscherm en de mooie kaart, maar vooralsnog heb ik eigenlijk nog nooit behoefte gehad aan een dergelijke kaart tijdens het vliegen. Daarentegen heeft de Oudie een oud-Windows achtige interface, waarvan ik de logica niet gelijk door had. Daarmee heb ik gekozen voor de Digifly Air met pitot buis.

Nabootsen Compeo
Om zo snel mogelijk te wennen aan mijn nieuwe apparaat besloot ik om mezelf er gelijk van afhankelijk te maken en mijn compeo aan de grond te laten. Echter wilde ik natuurlijk ook niet mijn vlucht verprutsen door een gebrek of overvloed aan informatie. Nu kun je met de Digifly via software op je computer het scherm indelen zoals je wilt. Er is een ruime keuze aan datavelden en visuele elementen die je al slepend precies op de plek zet waar je ze wilt. Op deze manier kon ik de vertrouwde indeling van mijn compeo namaken, zoals ik daar zo’n 10 jaar mee heb gevlogen.

Over het standaard variogeluid van de Digifly kreeg ik vooraf al van verschillende piloten te horen dat deze zeer timide is. Voor de een was dat positief, voor de ander was dat negatief. Er is in de Digifly ook de mogelijkheid om het profiel van het variogeluid aan te passen. Nu heeft er iemand voor de Digifly ook een geluidsprofiel gemaakt dat enorm lijkt op dat van de compeo. Dat bestand heb ik via Emiel ook verkregen, maar uiteindelijk niet in mijn apparaat gezet. Vanwege dat er ook positieve recensies waren betreffende het Digifly geluid, wilde ik dit zeker ook een kans geven. En eigenlijk bevalt die timide vario me zeer goed. Het geluid is wat minder snel ‘vrolijk’, maar dat zet mij ertoe om ook in de sterkere bellen het beste eruit te halen.

Nieuwe mogelijkheden
De Digifly heeft veel meer mogelijkheden dan de compeo, dus nu probeer ik elke vlucht de instellingen van mijn apparaat te verbeteren en zodoende ook kennis te maken met de nieuwe mogelijkheden.

De Digifly herkent of je aan het thermieken bent of aan het steken, en kan daarmee automatisch wisselen tussen pagina’s die je specifiek hebt ingericht voor deze fases. Ook herkent het apparaat in een wedstrijd de start, vlucht en finale glide fases. Voor alle drie kun je een aparte thermiek en glijpagina instellen. En omdat de gewenste informatie voor elke piloot persoonlijk is, ben ik voorlopig nog wel even bezig met verbeteren en uit te vinden welke informatie ik wanneer precies wil krijgen.

Een interessant visueel element beschikbaar in de Digifly is het plotter grid. Je krijgt daarmee een duidelijk perspectief van waar de eerstvolgende keerpuntscirkel zich bevind en waar het geoptimaliseerde punt ligt om de taak zo kort mogelijk te vliegen. Tevens wordt in dit grid het laatste stukje van je eigen track weergegeven, waar je meer stijg had zijn de plotterpunten dikker zodat je een mooie visualisatie krijgt van waar je vliegt ten op zichte van de kern van de thermiek.

Omdat we het in de instrumentkeuze app al over ‘goede’ lucht hebben gehad, schrijf ik ook iets over wat de Digifly daarmee doet. Er is inderdaad een speed to fly indicatie mogelijk, maar zoals ik eerder in de wazzup schreef maak ik daar zelf geen gebruik van. Wat ik wel interessant vind is dat het apparaat inderdaad een audiosignaal geeft als je in goede lucht vliegt. Dit signaal is eveneens timide als de vario, maar duidelijk te onderscheiden van de vario. Dit is voor mij nieuwe informatie tijdens de vlucht, en ik zal dus nog ervaring moeten opdoen deze informatie goed te gebruiken, maar de info klopte wel met mijn verengevoel en was meestal een voorbode voor een interessante thermiekbel in de buurt.

Bestel jouw Digifly AIR BT hier ..

Geef een reactie